Samenvattend is dit boek baanbrekend, soms schokkend en liefdevol. Net als de donors …”

Ties van der Meer, voorzitter Stichting Donorkind en donor

Derk Eimers geeft in dit boek anonieme donors een stem en levert daarmee een belangrijke bijdrage aan de geschiedschrijving van een onderwerp dat zich (te) lang in het verborgene bevond.

Jelte Sondij, programmamaker (Rambam, DWDD-jakhals) en donorkind

Verborgen Verbonden portretteert ruim twintig anonieme spermadonors uit de vorige eeuw. Het boek informeert, fascineert, shockeert, intrigeert en emotioneert.

Decennialang bleef de stem van deze mannen ongehoord. Soms ongewild, maar vaak ook bewust, omdat niemand mocht weten van hun geheim. Niet zelden zelfs hun partner en kinderen. Ze waren nagenoeg onvindbaar, maar nu vertellen ze openhartig hoe zij donatie in de jaren zeventig, tachtig en negentig hebben ervaren en waarom zij hun sperma ter beschikking stelden.

Naast deze portretten is een beknopte geschiedenis van zaaddonatie in Nederland beschreven en zijn uitkomsten en duiding van een enquête onder donors opgenomen.

Derk Eimers (1965) doneerde zelf van 1994 tot 2000 en weet dat er zeven donorkinderen van hem zijn. Hij werkt(e) als freelance journalist, tekstschrijver en presentator. Samen met zijn partner schreef hij ook Gelukkig Hoogsensitief (2021).