Als zaaddonoren beogen we bereikbaar en aanspreekbaar te zijn om elkaar en andere betrokkenen bij Kunstmatige Inseminatie met Donorzaad (KID) met raad en daad te ondersteunen.

Hoezo Priamos?

Bij de keuze voor een naam van ons platform merkten we dat taal erg gevoelig en daarmee verstorend kan werken. Als het de man betreft die het zaad heeft gedoneerd, beschouwt het ene deel van donorkinderen hem als ‘de donor’ een ander deel noemt hem ‘een vader’ en weer een andere groep vindt hem ‘de donorvader’. Om discussies te vermijden kozen we niet voor een dergelijke naam die wellicht tot ongewenste gevoelens leidt.

Bovendien hebben mensen in het algemeen nog steeds moeite met seksueel getinte woorden, zoals – in dit geval – sperma, zaad, bevruchting en dergelijke.

Daarom kozen we voor een naam die niet direct associaties oproept. Uiteindelijk vonden we Priamos goed passen.

Koning

Priamos was volgens de Griekse mythologie de laatste koning van de stad Troje tijdens de Trojaanse oorlog. Volgens de dichter Homerus had hij 62 kinderen. Andere bronnen zeggen vijftig zonen en vijftig dochters. Naast zijn macht, rijkdom en vruchtbaarheid wist Priamos ook wat nederigheid is. Hij knielde voor Achilles om zijn zoon Hektor te redden.
Kortom; een dappere, wijze en nobele man.

Talenten

Wij noemen ons platform naar de vorst Priamos omdat ook wij (waarschijnlijk) vele nakomelingen hebben met veel talenten. Net zoals bijvoorbeeld Priamos’ zijn kinderen Hektor, de moedige strijder, Helenus (de slimste onder de Trojanen) en dochter Cassandra die de toekomst kon voorspellen.
Kortom; gewenste en unieke kinderen met uiteenlopende kwaliteiten.

Actualiteit

Platform Priamos communiceert via diverse kanalen. Minimaal twee keer per jaar verschijnt onze Nieuwsbrief. Deze zijn terug te lezen.

Daarnaast publiceren we geregeld artikelen/blogs over wat ons bezighoudt of te maken heeft met Kunstmatige Inseminatie met Donorzaad of het donorschap op zich.